ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική άποψη του βιβλίου "ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ ΜΠΛΟΥΖ" Πολυχρόνη Κουτσάκη, Εκδόσεις Πατάκη απο την Σταυρούλα Κοντου!!


  



 «Φροντιστής» είναι η δουλειά μου. Φροντίζω για πράγματα που λέγονται ψιθυριστά. Ο δικός μου τρόπος είναι απλός. Πρέπει ο εργοδότης μου να με πείσει. Πρέπει να μου εξηγήσει γιατί ο προτεινόμενος στόχος αξίζει να χτυπηθεί. Και πρέπει από την έρευνα που θα κάνω να επαληθεύσω όσα μου πει». Αυτός είναι ο απαράβατος κανόνας του Στράτου Γαζή, ενός επαγγελματία δολοφόνου ( Σσσσς  δεν του αρέσει να τον αποκαλούν έτσι ) με συνείδηση, που καθαρίζει τα «καθάρματα»….υψηλά αμοιβώμενος γιατί «η σιχαμάρα για τον στόχο δεν αρκεί από μόνη της ως κίνητρο». 

  Μια όμορφη ηθοποιός, πρώην μοντέλο, προσλαμβάνει τον Στράτο να «φροντίσει» τον άντρα της, πλούσιο και διακεκριμένο δικηγόρο. Το κουβάρι αρχίζει να τυλίγεται όταν γίνεται ένας φόνος και ο σύζυγος θα του αναθέσει μια ακόμη αποστολή. Φόνοι και εξαφανίσεις θα δυσκολέψουν την έρευνά του. Μαζί του θα βρεθούν οι τρεις παιδικοί του φίλοι που τους εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια. Ο Ντραγκ, αστυνομικός του τμήματος ανθρωποκτονιών, η Τέρι μια πόρνη πολυτελείας και η Μαρία, ο μεγάλος του έρωτας. Ο συγγραφέας μας δίνει ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα με αγωνία, μυστήριο, μικρές δόσεις χιούμορ αλλά και αρκετά μηνύματα. Παρόλο που θυμίζει film noir είναι επίκαιρο με κοινωνικό-πολιτικές προεκτάσεις. Ο ρομαντισμός είναι διάχυτος σε αρκετά σημεία του βιβλίου. Κατάφερε να συνδέσει περίτεχνα τον κυνισμό με το συναίσθημα και τον ερωτισμό. Δεν λείπουν οι αναφορές σε παλιές αστυνομικές ταινίες αλλά και στη blues μουσική. Ο λόγος του απλός, λιτός και η αφήγηση πρωτοπρόσωπη με διαλόγους. Άλλο ένα ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα που παρόλο τον μικρό του όγκο, δεν του λείπει τίποτα!


  Χαίρομαι που υπάρχει και δεύτερη περιπέτεια του Στράτου με το μυθιστόρημα «Baby blue» και στο μέλλον προσδοκώ και άλλες ιστορίες του. Το τραγούδι που θα  ντύσω αυτό το υπέροχο βιβλίο είναι το “Mannish Boy” του θρύλου Muddy Waters.


Περισσότερα για το συγγραφέα μας εδώ :


 Σταυρούλα Κοντου για την ομάδα 
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου