ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν τα βιβλία της Ζοέλ Λοπινό με τίτλους Μυστικό άρωμα και Το διαμαντένιο σώμα.

Ζοελ Λοπινό Παρουσίαση  Ιανός (Αθήνα - Σταδίου 24). 

29 Σεπτεμβρίου 2016 ωρα 20:30





Οι εκδόσεις Καστανιώτη και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν τα βιβλία της Ζοέλ Λοπινό με τίτλους Μυστικό άρωμα και Το διαμαντένιο σώμα.

Θα μιλήσει η Χρυσούλα Τσαούση, ψυχολόγος

Λίγα λόγια για το βιβλίο Μυστικό άρωμα:

Το Μυστικό άρωμα μεταφέρει τον αναγνώστη σε συναρπαστικές εποχές της Ιστορίας, ενώ τον εισάγει στη γοητεία της Ανατολής, στα μυστικά της μαγείας αλλά και στα μυστήρια της ζωής και του θανάτου.
Έπειτα από έναν τρομακτικό σεισμό η Πέρσα χάνει τις αισθήσεις της, παγιδευμένη στα συντρίμμια του σπιτιού της. Καθώς οι διασώστες προσπαθούν να την εντοπίσουν, εκείνη βιώνει κάτι αλλόκοτο, μια πρωτόγνωρη κατάσταση που τη συγκλονίζει περισσότερο και από τον σεισμό που γκρέμισε το σπίτι της.
Επιθανάτια εμπειρία ή ταξίδι σε προηγούμενες ζωές της; αναρωτιέται. Υπάρχει άλλη ζωή, πεπρωμένο, κάρμα, ή βιώνει παραισθήσεις; Έρχεται κανείς στη γη για κάποιον προκαθορισμένο σκοπό; Υπάρχει αδερφή ψυχή ή όλα αυτά είναι ένας ρομαντικός μύθος; Και τι είναι το μυστικό άρωμα που καλείται η ίδια ν’ ανακαλύψει;
Παλεύοντας να βρει το νήμα της αλήθειας, ξεκινά άθελά της ένα μεταφυσικό ταξίδι που θα την παρασύρει στα σαγηνευτικά αρώματα της αρχαίας Αιγύπτου, στη μινωική Κρήτη, στη Νότια Γαλλία του Μεσαίωνα και πιο μακριά ακόμη... σε μέρη όπου, άλλοτε, είχε βιώσει τον πιο δυνατό έρωτα, την ευτυχία αλλά και τη βαναυσότητα των ανθρώπων.
Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ Η Αγριλιά.
Λίγα λόγια για Το διαμαντένιο σώμα:
Αν σταματούσαμε να ζούμε σαν θύματα, πώς θα ήταν η ζωή μας; Αν πιστεύαμε στον εαυτό μας, ποιες επιλογές θα είχαμε κάνει; Αν οι σκέψεις μας, αντί να γκρεμίζουν, έχτιζαν; Αν αγαπούσαμε πραγματικά;
1686, Βρετάνη

Η Γκαέλ, ένα δεκαεπτάχρονο κορίτσι ερωτευμένο με τον Λοΐκ και τη ζωή, πέφτει στη θάλασσα από τo απόκρημνο βουνό κοντά στο κάστρο της οικογένειάς της.

21ος αιώνας
Ο Φοίβος ζει στον Βόλο παγιδευμένος σε μια σχέση συμβατική. Φυλακισμένος στις ενοχές του, καταπιέζει τα όνειρά του, ενώ φοβάται να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη.  
Η Αλκυόνη εργάζεται στη Λυών. Παρότι σπούδασε ψυχολογία, δεν μπόρεσε ποτέ να βρει την αρμονία μέσα της. Στις σχέσεις της με τους άντρες είναι αυτοκαταστροφική. Τα πάντα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι τη ζωή της βαραίνει μια κατάρα από τον 17ο αιώνα.
Ποια γεγονότα συνδέουν αυτούς τους ανθρώπους; Πώς από τα βάθη του χρόνου μπορούν να σβηστούν το μίσος, η δυστυχία και το βάρος του θανάτου, και να αναβλύσει το φως μες στις ψυχές τους; Και πώς ο έρωτας και η συνειδητή αγάπη μπορούν να αποτελέσουν οδηγό στην πορεία της ψυχής προς την ολοκλήρωση;
Το διαμαντένιο σώμα προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση της ύπαρξης. Απελευθερώνει από τους περιορισμούς του υποσυνείδητου φέρνοντας στη ζωή μας θετική ροή και ευτυχία.


 Βίντεο εδώ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Ζοέλ Λοπινό:

Γαλλίδα με ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας της, η Ζοέλ Λοπινό επέλεξε να ζει και να κάνει καριέρα στην Ελλάδα, τολμώντας να γράφει σε μια γλώσσα που δεν είναι μητρική της.
Έχει σπουδάσει γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πα­νεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός επί είκοσι χρόνια. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Από το 1996 αφιερώθηκε αποκλειστικά στη συγγραφή μυθιστορημάτων, παραμυθιών και θεατρικών έργων για παιδιά. Ιδιαίτερα ευαίσθητη και μαχητική στα θέματα του ρατσισμού, της ισότητας των δύο φύλων, της κακοποίησης παιδιών και γυναικών, έχει δώσει πολλές ομιλίες σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε πανεπιστήμια και σε σχολεία, σε όλη την Ελλάδα.
Άλλα βιβλία της είναι: Μια στάλα δηλητήριο, μια στάλα μέλι (1998), Πιάσε τ’ άστρα της ζωής (2000), Τι ήθελα και παντρεύτηκα! (2001), Το χάδι του ανέμου (2002), Η γέφυρα της αγάπης (2003), Το μεγάλο όνειρο (2006), Χάρτινος έρωτας (2007), Το άρωμα του λωτού (2010) και Αυτό το σπίτι είσαι εσύ (2012).
 


 
 
 
 
Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου