ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ" ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ - Εκδόσεις Silk


''ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ'' - ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ SILK

 

Νίκος Λυγερός και   Δάφνη Ανδρέου!

Ο Νίκος Λυγερός είναι  αρχηγός μιας  ομάδας  βόλευ. Μοναδικός  του στόχος είναι η  κατάκτηση του πρωταθλήματος και  η μεταγραφή του σε μια ξένη ομάδα. Ζει, αναπνέει και ονειρεύεται  την  πραγματοποίηση των στόχων του. Στην προσωπική του ζωή  είναι σε σχέση εδώ και χρόνια με την  παιδική του φίλη, την Ίριδα. Νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος από τη ζωή του , πιστεύει ότι δεν του λείπει τίποτα.'Ωσπου μια μέρα του χτυπά την πόρτα ο αληθινός έρωτας...

Η Δάφνη  μόλις έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό της στην ψυχολογία, είναι  μια γυναίκα φαινομενικά ευτυχισμένη από τη ζωή της . Τα τελευταία χρόνια ζει στο Παρίσι μαζί με τον σύντροφό της Πιερ.  Η επιδείνωση της υγείας τού πατέρα της θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή της , θα αναγκαστεί  να εγκαταλείψει τη βάση της και να γυρίσει στο μέρος που γεννήθηκε , στην Ορεστιάδα. Με αλλαγμένη την  ταυτότητά της,  θα  πιάσει δουλειά στην εταιρεία του πατέρα της, χωρίς κανένας να γνωρίζει ποια πραγματικά είναι.Μέσα στις αρμοδιότητες της είναι και η ψυχολογική  υποστήριξη  στους παίχτες της ομάδας του βόλεϊ. Η  ξαφνική πρόσληψή της θα προκαλέσει  διαμάχες με  τους παίκτες της ομάδας, με πρώτο και καλύτερο τον Νίκο Λυγερό. 

Ο πόλεμος που θα ξεσπάσει ανάμεσά τους θα  διαλύσει κάθε λογική.

Οι σπίθες του πάθους που  σιγοβράζουν είναι  ορατές και έντονες από την αρχή,   Χωρίς αναστολές  θα λυγίσουν κάθε αντίσταση ,  θα κυριεύσουν κάθε ίχνος λογικής.

Ο  Νίκος ο γοητευτικός άσσος του βόλεϊ,  είναι αυτός που θα κεντρίσει τον ενδιαφέρον της Δάφνης από την πρώτη στιγμή, το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και από την πλευρά του Νίκου, που για χάρη της Δάφνης   θα τινάξει τη σχέση του με την Ίριδα στον αέρα!

Είναι άτρωτοι ,ευτυχισμένοι και τρελά ερωτευμένοι. Υπάρχουν όμως και  οι εχθροί  που θα   ''φροντίσουν''  για την αποκάλυψη της αλήθειας. Όταν η αληθινή ταυτότητα της Δάφνης βγει στην επιφάνεια  θα  ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και  θα καταστρέψει κάθε όμορφο συναίσθημα.

Θα χαθεί η εμπιστοσύνη και ο έρωτας  θα  μετατραπεί σε οργή.

Δηλητηριώδη λεκτικά βέλη  θα κάνουν την εμφάνισή τους και θα  δημιουργήσουν ισχυρές ρωγμές που θα  κομματιάσουν την καρδιά.

Οι  ανάσες  θα γίνουν λυγμοί καθώς ο

 έρωτας θα σκεπαστεί   από την   καχυποψία. 

Οι ήρωες θα γίνουν τρωτοί, θα απομονωθούν  και θα  προσπαθήσουν  να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

Ο ένας  θα αρχίσει να αμφιβάλει για τον άλλον.Στην ψυχή τους θα  επικρατήσει η πίκρα και ο  εγωισμός, η απόγνωση, η απελπισία.

Δάφνη και Νίκος , Νίκος και Δάφνη, θα πρέπει να παλέψουν σκληρά για να βρούνε την απόλυτη ευτυχία! Τίποτα δεν χαρίζεται εύκολα , όλα αποκτούνται με κόπο!

Και για να το γράψω και δημόσια αυτό το παλικάρι ξέρει να αγαπάει χωρίς εγωισμούς!

Μάτωσαν τα χείλη του  να της φωνάζουν: 

''ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ , ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ''

Μετά την εκδίκηση του πάθους και τον αγαπημένο μου  Κρις, έρχεται το νέο έργο της Έλενας Αντωνίου με ακόμα  αγαπημένο   αγόρι τον  Νίκο Λυγερό!(Αλήθεια που τους βρίσκεις όλους αυτούς Έλενα ?) Η  άμεση γραφή της Έλενας είναι ένα χάδι στα μάτια! Η αστείρευτη φαντασία της, δημιουργεί ξεχωριστές και μοναδικές ιστορίες αγάπης  που χαράζονται στην μνήμη κάθε αναγνώστη. Η μόνη ένστασή μου είναι ότι ο έρωτας  του Νίκου και της Δάφνης  ''αγαπημένη Έλενα'',  ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου