ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΣ" ΛΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ - Εκδόσεις Πηγή

 


Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΗΝΑΣ - ΛΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

 

«Μπορείς να ξεχάσεις ;»

«Όχι αλλά μπορώ να συγχωρέσω».

Στο χθες...

Μια φορά και ένα καιρό η Λυδία Παυλίδου ήταν ένα ευτυχισμένο  κορίτσι γεμάτο ζωή.Είχε ένα όμορφο παρελθόν, ζούσε με πάθος το παρόν και  ήλπιζε σ' ένα υπέροχο μέλλον.Ο τέλειος κόσμος της γκρεμίστηκε όταν κάποια μυστικά του παρελθόντος βγήκαν στην επιφάνεια. Ότι όνειρα έκανε κατέρρευσαν μετά από  απίστευτες αποκαλύψεις. Έδιωξε  κάθε όμορφο συναίσθημα,  φυλακίζοντας το  στην πιο σκοτεινή άκρη του μυαλού της. Έβαλε σε εφαρμογή σχέδια εκδίκησης που για να τα υλοποιήσει χρειάστηκε σωστός προγραμματισμός  και τεράστια ψυχική δύναμη .

Στο σήμερα...

Μια δολοφονία στο εστιατόριο τής Λυδίας έχει ως αποτέλεσμα να γνωριστεί με τον υπεύθυνο τού τμήματος ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση, τον Φίλιππο Αντωνίου. 

Ο Φίλιππος θα μαγευτεί από την σαγηνευτική Λυδία,είναι  όμως αποφασισμένος  να κρατηθεί μακριά της .Προσπαθεί  να κρατήσει τις  αποστάσεις που χρειάζονται,  είναι αφοσιωμένος στη δουλειά του,  στόχος  του είναι  να ανακαλύψει τον ένοχο  και  να κλείσει όσο πιο σύντομα γίνεται  ο φάκελος της υπόθεσης. Λόγω της ιδιότητάς του γνωρίζει ότι μια σχέση με την ύποπτη Λυδία είναι καταδικασμένη από την αρχή. 

Από την  πλευρά της Λυδίας τα πράγματα δεν είναι καλύτερα , η παρουσία του Φίλιππου την αποσυντονίζει και την απομακρύνει από το οργανωμένο της  σχέδιο . Τα  συναισθήματα που νιώθει για τον  Φίλιππο είναι πολύ δυνατά και την φέρνουν αντιμέτωπη με την πιο  σκληρή αλήθεια...

Ξέρει  ότι  είναι αδύνατον να είναι μαζί.Ο νομοταγής  Φίλιππος είναι  απαγορευμένος καρπός και μια σχέση μαζί του  θα  την φέρει αντιμέτωπη με   την απόλυτη καταστροφή .

Η Λυδία και ο Φίλιππος  πολεμούν με τον εαυτό τους καθώς  ξεχασμένα και ανεπιθύμητα  συναισθήματα βρίσκουν  τρόπο να δραπετεύσουν  από τη φυλακή τους απομακρύνοντας τους από τον στόχο τους .

Γρήγορος, καταιγιστικός ρυθμός, άμεση και κοφτή γραφή, μυστήριο, αγωνία και έντονος  ερωτισμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου βιβλίου.

Από την πρώτη σελίδα του βιβλίου γνωρίζεις  κάποια πράγματα , αυτό όμως  σε καμία περίπτωση δεν το κάνει  προβλέψιμο.

Η συγγραφέας θέλει και γνωρίζεις κάποια γεγονότα.

Τα υπόλοιπα όμως που  έρχονται, έρχονται  τόσο απότομα που δεν μπορείς να τα φανταστείς. 

Ένα κεφάλαιο στο τώρα εναλλάξ με ένα κεφάλαιο στο χθες, ανεβάζουν την αγωνία στα ύψη.

Χάνεσαι μέσα στον λαβύρινθο των γεγονότων, γνωρίζεις  σκέψεις και  συναισθήματα από τους δυο κεντρικούς ήρωες  του σήμερα, αντίθετα 

το χθες είναι σκοτεινό και ξεδιπλώνεται σιγά σιγά,μέσα από ένα ημερολόγιο, που όταν  φτάσεις στο τέλος  του, κάθε κομμάτι τού πάζλ  έχει μπει στη θέση του.

Η συγγραφέας έπλασε μια ιστορία μοναδική. Κάθε της κίνηση είναι σχεδιασμένη, έτσι ώστε να γίνεις ένα με τους ήρωες , να δεθείς μαζί τους, να πονέσεις, να καρδιοχτυπήσεις. 

«Η καρδιά δεν μας ρωτάει πριν δοθεί σε κάποιον».

Έρωτας και εκδίκηση.

Όρια και  καθήκον.

Μυστικά, πάθη  και  λάθη. 

Η προδοσία και η αβεβαιότητα  είναι πλέον  δεδομένη καθώς παλεύουν με τα θέλω τους.

Η λάμψη της αλήθειας θα τους βρει απροετοίμαστους, κανένας δεν θα μπορέσει  να την  διαχειριστεί. 

Οι ζωές κάποιων θα αλλάξουν για πάντα. Οι μάσκες θα  πέσουν και ο  καθένας θα πάρει ότι ακριβώς του αξίζει όταν έρθει η  τελειωτική κάθαρση. 

 Ο τρόπος που ξεδιπλώνεται η ιστορία  είναι τόσο ρεαλιστικός, ώστε ξεχνάς πως διαβάζεις ένα μυθιστόρημα . 

Αν η   πρώτη δουλειά της συγγραφέως μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις  αναρωτιέμαι τι μπορεί να  μας επιφυλάξει για τη  συνέχεια !

Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου