ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κριτική άποψη για το βιβλίο "Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ" Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη , Εκδόσεις Ωκεανός

"Μια μεγάλη καρδιά γεμίζει με ελάχιστα". Αυτή η πρόταση μούρθε στο μυαλό διαβάζοντας αυτό το εξαιρετικό βιβλίο! ! 


Δεν μπόρεσα να το αφήσω από τα χέρια μου, παρά μόνο όταν έφτασα στην τελευταία σελίδα. Δεν έχω λόγια να πω για τα συναισθήματα που αναδύονται μέσα από αυτή την ιστορία. Πίκρα, έρωτας, συμπόνια, κατανόηση, πόνος, χαρά. Απλό και σύνθετο μαζί. 

Κύριο χαρακτηριστικό του οι φιλοσοφικές τάσεις περί ανθρωπίνων σχέσεων, οι οποίες δίνουν στον αναγνώστη απαντήσεις σε δικά του, προσωπικά υπαρξιακά ερωτήματα!!!! απαιτεί την απόλυτη προσοχή μας προκειμένου να παρακολουθήσουμε και να κατανοήσουμε την ιστορία της ηρωίδας της. Ο χρόνος σε ορισμένες των περιπτώσεων μοιάζει να 'χει κολλήσει και η προσοχή μας να μαγνητίζεται από τα συναισθήματα που αυτή προκαλεί μέσα από εκτενή περιγραφή. 

Μέσα στο μυθιστόρημα συναντάμε την Ιουστίνη Φραγκούλη όπως τη γνωρίζουμε μέσα από τα βιβλία της γεμάτη αγάπη για το Θεό, πίστη στην ύπαρξη του απόλυτου αληθινού έρωτα και αληθινή τόσο ώστε να δίνει αξία στο αληθινό νόημα της ζωής μακριά από κλισέ και ενοχές. Έτσι, η αξόδευτη αγάπη ξοδεύεται με το παραπάνω, η καρδιά γεμίζει με ελάχιστα και το πρόσωπο είναι γυμνό από μάσκες στο χορό των μεταμφιεσμένων Θα χαρακτήριζα το βιβλίο ως αφιέρωμα στην αληθινή Ζωή... 

Η συγγραφέας μας έχει χάρισμα εκτός από γνώση. Δεν είναι τυχαίο που κάθε της βιβλίο σε καθηλώνει βρίσκοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα σου η βρίσκοντας τον εαυτό σου να πρωταγωνιστεί! 


Την ευχαριστώ θερμά αυτή η ιστορία έκλεψε την αναπνοή μου, ομόρφυνε την σκέψη μου, χάιδεψε την ψυχή μου, γαργάλισε την καρδιά μου με άφησε αγκαλιασμένη με τα πιο τρυφερά συναισθήματα και μου δώρισε ένα πρότυπο ταξίδι που ακόμα ταξιδεύω!




Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου