ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κριτική άποψη για το βιβλίο "Ξανάγινε τρεις" Πασχάλης Πράντζιος , Εκδόσεις Ωκεανίδα

Είναι από τα βιβλία που εάν το ξαναδιαβάσεις θα διαπιστώσεις ότι ανακαλύπτεις κάποια πράγματα από άλλη οπτική γωνία . 


Ο Πασχάλης Πράντζιος είναι ένας σπουδαίος συγγραφέας, ξεναγός στον γλυκασμό της ψυχής του... Η μεγάλη συγγραφική αρετή του πιστεύω βρίσκεται στην ανεξάντλητη και απρόβλεπτη (ανα)παραστατική φαντασία του.Χίλια ευχαριστώ γι' αυτό αλλά και για όλα τα προηγούμενα αλλά και τα μελλοντικά ταξίδια που θα μας συντροφέψει και θα μας γνωρίσει με καράβι την πένα του και την ψυχή του!! συνεχίζει να μας εκπλήσσει τόσο με τη πλοκή των βιβλίων του όσο και με την αμεσότητα των ηρώων του. 

Άψογη γλώσσα, ωραία υπόθεση, ρούφηξα κάθε λέξη του. Διακρίνουμε και πάλι τις αρετές της συγγραφικής του γραφής: πολυεπίπεδη αφήγηση, ευρηματική πλοκή, ανατροπές, με διάθεση παιγνιώδη και ενίοτε με τόνο σαρκαστικό. Εξαιρετικό, πρωτότυπο ευρηματικό!!! 


Είμαι χαρούμενη διότι κάπου στα θέματα του υπάρχω με τα βάθη μου και τα ύψη! Μάλιστα πολλές φορές λέω, σε ευχαριστώ Πασχάλη που μου δίνεις τη δυνατότητα να εκφράζομαι μέσα από τα βιβλία σου και έτσι έχω περισσότερο χρόνο.. Εσύ τον στερείσαι για τις γεύσεις,τις μυρωδιές, τα χρώματα και τα αρώματα του δώρου της ζωής, πάντα με τις μνήμες του διαχρονικού πολιτισμοί που κουβαλάνε οι ήρωες σου.. 


Σ ευχαριστούμε !!

Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου