ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Κριτική άποψη για το βιβλίο "Μέσα απο τις ζωές την άλλων" Κώστια Κοντολέων, Εκδόσεις Ψυχογιός



Ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο που ταυτίζεται απόλυτα με την καθημερινότητα μας  με αλήθειες που δεν παραδεχόμαστε δημοσίως !! 





Ναι, η σιωπή είναι πιο εύγλωττη πολλές φορές από την δυνατότερη κραυγή!  Αφηγήσεις, βιώματα, σκέψεις και συναισθήματα για την ελευθερία, την αίσθηση του ανήκειν, την ανθρώπινη ανασφάλεια και τις " πληγές μας, τις μειονεξίες, τα παθήματα και τα πάθη μας". Μια προσέγγιση στον άνθρωπο. Ένα βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας που περιγράφει με μοναδικό τρόπο τη ζωή απλών ανθρώπων με τις χαρές,τις λύπες,τους έρωτες  τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας και του βιοπορισμού. Το ανελέητο κυνηγητό ανθρώπων με διαφορετικές πεποιθήσεις και προτιμήσεις. Για όλους τους παρανοϊκούς των παρανοϊκών καθεστώτων, ένα βιβλίο για να μαθαίνουν οι νεώτεροι και να μην λησμονούν οι μεγαλύτεροι, ένα βιβλίο που σε μεταφέρει στην εποχή και στον τόπο των γεγονότων ολοζώντανα, πλημμυρίζοντας την ψυχή σου, με ανάλογα συναισθήματα. Την αδιαφορία που βιώνουμε γύρω, τον εγωκεντρισμό όλα αυτά αναφέρονται εύστοχα και αναλύονται τέλεια με τον στοχασμό της !! Ένα δοκίμιο για τη φυλακή και τα ανοιχτά παράθυρα της ανθρώπινης ψυχής που θα μας θυμίζει πρόσωπα, καταστάσεις και οικείες ιστορίες. Η ικανότητα της  κυρίας Κοντολέων να αναλύει πράγματα και καταστάσεις δίνοντας απαντήσεις σε προσωπικά μας ερωτήματα, είναι αρκετό για να αγγίξει την ψυχή μας! Η ποιοτική της γραφή υπερασπίζει πώς εάν θέλουμε την ευτυχία πρέπει να ζητάμε την αλήθεια, την αλήθεια που σώζει και για να βρούμε την αλήθεια πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας.  Την ευχαριστώ και εύχομαι ναναι καλοτάξιδο το νέος της πόνημα με ούριους ανέμους !!







Η Κώστια Κοντολέων είναι συγγραφέας και μεταφράστρια. Έχει μεταφράσει περισσότερα από εκατό βιβλία, μεταξύ των οποίων έργα των: Τζόις Κάρολ Όουτς, Φίλιπ Πούλμαν, Τόμας Σάβατζ, Ρόαλντ Νταλ, Μάρκους Ζούσακ, Ρόμπερτ Κόρμιερ, Πένελοπ Φιτζέραλντ, Ρ. Κ. Νάραγιαν, Μάγια Αγγέλου, Μέλβιν Μπέρτζες κ.ά. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία∙ ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης 1992, το Βραβείο Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας 2003 και η διπλή αναγραφή της στον Τιμητικό Πίνακα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης το μυθιστόρημά της ΦΕΥΓΩ και ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου