ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Μεγάλος διαγωνισμός για το βιβλίο "Η υπέροχη φίλη μου" Έλενα Φερράντε, εκδόσεις Πατάκη

Η ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ φιλοξενεί διαγωνισμό με δώρο ένα αντίτυπο του βιβλίου "Η υπέροχη φίλη μου" της Έλενα Φερράντε που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 17/06/16 !!!!!!!! 


Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να λάβετε μέρος :

1) Κάντε like στην ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ στην ανάρτηση με την κλήρωση του βιβλίου "Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΙΛΗ ΜΟΥ - FERRANTE ELENA/ΦΕΡΑΝΤΕ ΕΛΕΝΑ "






3) Κοινοποιήστε την στον τοίχο σας !! 


Αφήστε το σχόλιό σας και μπείτε στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί 17 Ιουνίου !!! 

2 τυχεροί θα κερδίσουν ενα αντίτυπο από το μυθιστόρημα !!


Περιγραφή

Ένα σύγχρονο αριστούργηµα από την πιο δηµοφιλή Ιταλίδα συγγραφέα της εποχής µας. Η Υπέροχη Φίλη µου, το πρώτο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης, είναι η ιστορία της Έλενας και της Λίλα, µια ιστορία που ξεκινά τη δεκαετία του ’50 µε φόντο µια φτωχογειτονιά της Νάπολης. Η συγγραφέας καταδύεται στην περίπλοκη φύση της φιλίας των δύο κοριτσιών που από έφηβες γίνονται γυναίκες, ακολουθώντας βήµα βήµα την εξέλιξη καθεµιάς ξεχωριστά, τον τρόπο που η µία επηρεάζει την άλλη, τα συναισθήµατα που ανά τις δεκαετίες τις βοηθούν να χτίσουν µια ουσιαστική, ακλόνητη σχέση. Με απαράµιλλο στιλ και αψεγάδιαστη, σχολαστική µατιά η Φερράντε σε µια καθηλωτική αφήγηση ξεδιπλώνει µέσα από την ιστορία µιας φιλίας την ιστορία µιας γειτονιάς, µιας πόλης κι εντέλει ενός έθνους που βιώνει κοσµοϊστορικές αλλαγές µε το πέρασµα των δεκαετιών.

«Και τελικά το πραγµατικό θέµα της Φερράντε είναι το περιθώριο που έχει ο καθένας από µας, τόσο µεγάλο και τόσο ελάχιστο, να διαµορφώσει ο ίδιος την ύπαρξή του. Κι αυτό το περιθώριο εξετάζει από κάθε του άποψη, πολιτική, προσωπική, υπαρξιακή... Κατά βάθος αυτή η Τετραλογία της Νάπολης θα µπορούσε να ονοµαστεί η τετραλογία της ελευθερίας». 
Le Monde des Livres

«Να διαποτίσεις τη µυθοπλασία µε την αδιάλυτη δύναµη της ζωής, να την κάνεις να είναι όχι απλά λέξεις στο χαρτί αλλά εσωτερική δύναµη, αυτό είναι το µεγαλύτερο επίτευγµα της τέχνης...» 
Financial Times

«Η άγνωστη συγγραφέας ενός διάσηµου αριστουργήµατος... Η Έλενα Φερράντε αναγνωρίζεται σε παγκόσµιο επίπεδο ως µια σπουδαία συγγραφέας της εποχής µας. Κανείς µας όµως δε γνωρίζει την ταυτότητά της και εκείνη είναι αποφασισµένη να µην την αποκαλύψει». 
The Sunday Times

«Ό,τι καλύτερο διάβασα φέτος». 
Richard Flanagan

«Η Φερράντε µιλάει για τις γυναίκες και τη φιλία µε ασύλληπτη δύναµη». 
Gwyneth Paltrow

«Διαβάζοντας τη Φερράντε θυµήθηκα αυτή τη σχεδόν παιδιάστικη έξαψη να διαβάσεις την επόµενη σελίδα, αυτή την αίσθηση ότι τα µάτια σου έχουν ξεκολλήσει από το κεφάλι σου, αυτή τη σκέψη πως ποτέ δεν περίµενες ότι τα βιβλία µπορούν να σου το κάνουν αυτό!» 
Elizabeth Strout (βραβείο Πούλιτζερ)

«Η γραφή της Φερράντε δε γνωρίζει όρια, µπορεί να οδηγήσει την κάθε σκέψη στο ρηξικέλευθο αποτέλεσµα και αντίστοιχα να γυρίσει πίσω στην πιο ακραία της αρχή...» 
The New Yorker

«Ένα αριστούργηµα, πέρα από όρια και είδη». 
Il Salvagente

«Οι γυναίκες της Φερράντε είναι πραγµατικά έργα τέχνης!» 
El Pais

«Φανταστείτε την Τζέιν Όστεν θυµωµένη και θα έχετε µια ιδέα του πόσο εκρηκτικά σπουδαία είναι αυτή η Τετραλογία της Νάπολης!» 
The Australian


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου