ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Καίτη Οικονόμου - Δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ !!

Τα χρόνια έγιναν δύο ..κι ακόμα δεν το πιστεύω και δεν το αντέχω !!!
Αραγε εκεί ψηλά θα τους μαγεύει με μάγισσες κι Αγγέλους όπως και μας ?? 
Ο Θεός ν αναπαύσει την ψυχούλα της .. ίσως για κείνη ναναι εκεί που βρίσκεται καλύτερα !! τους ζηλεύω γιατί μου έκλεψαν την συντροφιά της ..
Το αγαπημένο της ρητό ήταν «θέλω σημαίνει μπορώ». Η θέληση όμως της 59χρονης μεταφράστριας και συγγραφέως Καίτης Οικονόμου να κρατηθεί στη ζωή δεν ήταν αρκετή ώστε να κερδίσει τη μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο. Γεννημένη στην Αθήνα όπου ζούσε και εργαζόταν, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός τα μυθιστορήματά «Λευκή ορχιδέα», «Το φθινόπωρο της μάγισσας», «Ερωτας πόλεμος» και «Η καρδιά θυμάται», ενώ από την Ωκεανίδα τα βιβλία «Δράκος στο χιόνι», «Μου το είπε ένας άγγελος», «Το σκουλαρίκι της τύχης», «Ο κήπος με τις μουριές». Το τελευταίο μάλιστα μυθιστόρημά της, «Η καρδιά θυμάται» (2012), τιμήθηκε πρόσφατα με το Βραβείο Κοινού Public στην κατηγορία των Μεγάλων Συγκινήσεων. Η Καίτη Οικονόμου συνεργάστηκε με πολλούς εκδοτικούς οίκους (Mεταίχμιο, Ψυχογιός, Διόπτρα, Μίνωας κ.ά.) ως μεταφράστρια - ήταν για χρόνια η βασική της επαγγελματική ιδιότητα. Στα δεκάδες έργα τα οποία μετέφρασε («Specials», «Η αγάπη είναι γένους θηλυκού», «Το σπίτι των ανέμων» κ.ά.) συγκαταλέγονται και εκείνα της αγαπημένης σειράς βιβλίων του Χάρι Πότερ.
.
Γεια σου Καίτη μου !!
φίλη μου αγαπημένη !!! καλή αντάμωση κάποια στιγμή θα τα ξαναπούμε !!!


Γιούλη Τσακάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου