ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ" - Πηνελόπη Κουρτζή - Εκδόσεις Ψυχογιός

 


Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ - Πηνελόπη Κουρτζή

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Οι φάροι αποτελούν ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τουριστικά σημεία ενός τόπου. Οι πέτρινοι τοίχοι τους κρύβουν μοναξιά, δύναμη και μυστήριο που γοητεύουν και προκαλούν τη φαντασία των επισκεπτών τους.

Η ιστορία τους συχνά γίνεται θρύλος. Νομίζω ότι όλοι αγαπάμε τους φάρους γιατί το φως τους συμβολίζει την ελπίδα, την ασφάλεια και την αισιοδοξία. Είναι αυτοί που δείχνουν το δρόμο στα πλοία για να μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια στο σκοτάδι και βοηθούν τους ναυτικούς να μην πέσουν στα βράχια.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι φάροι, που όσοι τους συναντήσουν στη ζωή τους είναι ευλογημένοι. Είναι κάποιοι άνθρωποι που έρχονται στον δρόμο μας να φωτίσουν τα σκοτάδια μας. Μας καθοδηγούν να μην πέσουμε στα βράχια της ζωής. Συμβολίζουν την ελπίδα και σε αυτούς αναζητούμε παρηγοριά και ανακούφιση.

Έτσι και η Νατάσα, η ηρωίδα μας, αναζητώντας τον δικό της φωτεινό σηματοδότη, σαν νεράιδα μας παίρνει από το χέρι και μας πάει μια βόλτα στους φάρους της Ελλάδας. Γεννημένη στα σκαλιά ενός απ'αυτούς και ορφανή από την πρώτη της ανάσα δένεται στενά μαζί τους.

Μια ζωή γεμάτη θάλασσα, νοτισμένη απ'την αλμύρα της. Κάποιοι φάροι είναι φιλικοί, κάποιοι αφιλόξενοι, άλλοι είναι ερειπωμένοι κι άλλοι γεμάτοι ζωή. Όλοι όμως θα σμιλέψουν τον χαρακτήρα της. Ερωτική, ασυμβίβαστη κι εκρηκτική, θα ζήσει καταστάσεις ακραίες κι επικίνδυνες, γεμάτες αντιθέσεις... ζωή και θάνατος, χαρά και λύπη, αγάπη και μίσος. Σε κάθε φάρο που επισκέπτεται φέρνει τον έρωτα ελπίζοντας να βρει συντροφιά και σωτηρία. 


 

Η ερωμένη των φάρων είναι ένα πρωτότυπο θαλασσινό παραμύθι για μεγάλους...για όλους εκείνους που πιστεύουν ότι κάπου υπάρχει ο "φάρος" τους

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου