ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΙΛΕΣ" - LUCINDA BERRY - Εκδόσεις Υδροπλάνο


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΙΛΕΣ - LUCINDA BERRY

Εκδόσεις ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 Η Λίντσεϊ, η Κέντρα και η Ντάνι μετρούν 30 χρόνια φιλίας. Κολλητές από το σχολείο, συνέχισαν αυτή την σχέση, η οποία αναπτύχθηκε ανάμεσα στις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Ο Τζέικομπ, ο Σόγιερ και ο Κάλεμπ είναι οι γιοι τους, φίλοι κι αυτοί, συνομήλικοι, μαζί στο σχολείο, μαζί και στα περίεργα και επικίνδυνα κάποιες φορές μονοπάτια της εφηβείας. Ένα τραγικό ατύχημα με εφιαλτικό για κάθε γονιό απολογισμό, θα ανατρέψει τα πάντα.

Ένα παιδί νεκρό, ένα σε κώμα και ένα σοβαρά τραυματισμένο, ανίκανο να μιλήσει... "Θεέ μου σε παρακαλώ, μην επιτρέψεις να συμβεί κάτι κακό στο μωρό μου." Ο πόνος της απώλειας δημιουργεί την ανάγκη να μάθουν πώς έφτασαν σε αυτή την κατάσταση και αρχίζουν να ψάχνουν.

Ξεκινά έτσι ένα ντόμινο αποκαλύψεων που οδηγούν σε πολλά συμπεράσματα διαφορετικά για κάθε μία από τις τρεις φίλες. Μια δυνατή παιδική φιλία που εξελίχθηκε σε σχέση ζωής, δοκιμάστηκε, άντεξε, απέκτησε ανεκτίμητη αξία.

Πόσο γερά είναι τα θεμέλιά της τώρα; Οικογενειακά μυστικά καλά κρυμμένα πίσω από κλειστές πόρτες, συμβιβασμοί χρόνων που φτιάχνουν "τέλειους" γάμους, λάθη και αδυναμίες απέναντι στις έντονες και απαιτητικές ανάγκες της εφηβείας, θα σοκάρουν και θα δοκιμάσουν την αντοχή των σχέσεων ανάμεσα στις φίλες, ανάμεσα στα ζευγάρια.

Ένα σύγχρονο κοινωνικό μυθιστόρημα που ασχολείται κυρίως με τον ρόλο των γονιών στην ζωή των παιδιών τους. Ένας ρόλος που απαιτεί υπομονή και κατανόηση στην συναισθηματική ακρόαση των εφήβων. 


Ένας ρόλος πολύ δύσκολος που όσο περνάνε τα χρόνια νομίζω γίνεται δυσκολότερος. Η συγγραφέας γνωρίζοντας τα όρια της ανθρώπινης ψυχολογίας, καταφέρνει να παρασύρει τον αναγνώστη βαθιά μέσα στην ιστορία, κάνοντάς τον να αισθανθεί μαζί με τους πρωταγωνιστές της, τον πόνο τους, τον φόβο τους, την αγωνία και την απογοήτευσή τους. Αξίζει να το διαβάσετε!

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου