ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ" - ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΦΑΠΛΩΜΑΤΑ - Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

 

ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ - ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΦΑΠΛΩΜΑΤΑ

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Η Μαρίνα, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας, είναι νέα, μοντέρνα. Εργάζεται ως διοργανώτρια πάσης φύσεως εκδηλώσεων, αγαπάει την δουλειά της, είναι πολύ καλή και αυτό αναγνωρίζεται από τους ανωτέρους της. Έχει δύο πολύ καλούς φίλους, τον Μάνο και την Ντέπη, φίλοι αληθινοί, που είναι πάντα δίπλα της, να την ανεβάζουν όταν πέφτει, να την ισιώνουν όταν "στραβώνει".

Έχει και μία αδερφή που ζει στο εξωτερικό με την οικογένειά της η οποία είναι πάντα πρόθυμη να την συμβουλεύσει όταν της το ζητήσει, έστω κι από μακριά. Με τους γονείς της έχει γενικά μια ήρεμη σχέση.

Η ηρεμία χαλάει όταν ανοίγει η συζήτηση για την ζωή της και την αποκατάστασή της....Γιατί η Μαρίνα, ενώ διοργανώνει τους τέλειους γάμους για τους άλλους, με τον δικό της όλα είναι θολά. Υπάρχει ένα σημαντικό εμπόδιο....λείπει ο γαμπρός. Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αυτός που θα την εμπνεύσει να κάνει το επόμενο βήμα, να βγει από την εργένικη ζωή και να είναι πια μια παντρεμένη γυναίκα.

Εγωισμός; Ανασφάλεια; Ευθυνοφοβία; Όλα αυτά μαζί; Η Μαρίνα πρέπει να "μεγαλώσει", να πάρει την ζωή στα χέρια της. Να πάρει αποφάσεις και να βγει απ'το καβούκι της και τη ρουτίνα που την διακατέχει. Θα βρεθεί άραγε αυτός που θα της ακυρώσει όλες τις δεύτερες σκέψεις που της φρενάρουν σχέδια και όνειρα;

Τί συμβιβασμούς θα πρέπει να μάθει να κάνει; Θα τολμήσει να προχωρήσει; Πρόκειται για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, με μικρά κεφάλαια σαν σελίδες ενός ημερολογίου. Θα μπορούσε άνετα να είναι η ιστορία της φίλης μας, μια κοριτσίστικη υπόθεση χωρίς όμως να απουσιάζουν οι άντρες. Αυτοί άλλωστε ευθύνονται για τις δεύτερες σκέψεις της Μαρίνας...αυτές που μπορούν να την πάνε μπροστά, να την κρατήσουν στάσιμη ή να την πάνε πίσω. Ένα όμορφο και διασκεδαστικό ταξίδι. 

 


 

Δεν θα μπορούσε νομίζω να κρύβει κάτι άλλο το βιβλίο στις σελίδες του με ένα τόσο φωτεινό εξώφυλλο.

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου