ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Πολυξένη" - ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ - Εκδόσεις Ψυχογιός

 

Πολυξένη - ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Είναι γνωστή η εξαιρετική, ομαλή και γεμάτη από ευαισθησία γραφή της κας Πένυ Παπαδάκη και αυτός είναι ένας από τους λόγους που την ακολουθώ.

Στην περίπτωση της Πολυξένης όμως μπήκα από την πρώτη σελίδα, βαθιά συγκινημένη από το εξώφυλλο.

Η μικρή ηρωίδα κατάφερε να αιχμαλωτίσει το βλέμμα μου και μόλις αντίκρισα τα μάτια της, μπήκε στην καρδιά μου αμέσως. Μάτια θλιμμένα που σε προετοιμάζουν για τα αισθήματα που θα βιώσεις διαβάζοντας την ιστορία της, μάτια που δηλώνουν μια ξεκάθαρη αδικία σε βάρος μιας παιδικής ψυχής, μάτια που γυρεύουν απεγνωσμένα λίγη αγάπη, λίγη αναγνώριση και μια ζεστή αγκαλιά, μάτια που σε ρωτάνε αυτό το παραπονεμένο «γιατί»…

Αποζημιώθηκα με τον καλύτερο τρόπο! Έντονη ήταν η εναλλαγή των συναισθημάτων μου. Θλίψη, οργή, αγανάκτηση, λύπη, συγκίνηση και τέλος ικανοποίηση που αυτό το υπέροχο και ταλαντούχο πλάσμα πήρε πίσω όσα με δόλο του στέρησαν.

Ζωντανοί και καλοδουλεμένοι οι χαρακτήρες, με την άκαρδη και ψυχρή Ασημίνα να καθορίζει τη μοίρα της Πολυξένης έχοντας στόχο να εκμεταλλευτεί τα πάντα και τους πάντες προς όφελός της. Με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησα τις παράλληλες ζωές των ηρώων που άλλοι λίγο και άλλοι πολύ έπαιξαν το ρόλο τους στη ζωή της Πολυξένης. 

 


Το ψέμα και η αδικία ευτυχώς δεν έζησε για πάντα. Στο τέλος όλοι πήραν αυτό που τους άξιζε, η δικαιοσύνη αποδόθηκε και ήρθε η πολυπόθητη λύτρωση. Μια λύτρωση που όσο δεν ερχόταν δεν μπορούσα να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια μου.

Γεμάτη από όμορφες περιγραφές ήταν το οδοιπορικό της ηρωίδας, από όλους τους τόπους που αναγκάστηκε να ζήσει, με την Κέρκυρα να με γεμίζει από νοσταλγία και αναμνήσεις για τον τόπο μου.

Μια πολύ καλογραμμένη ιστορία που αξίζει να την διαβάσετε!

Εύη Αναστασιάδου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ 



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου