ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κα Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ - Νούλη Τσαγκαράκη"Εκδόσεις Πνοή!


 

Ένα βιβλίο που ενώ έχει τόσο λίγες σελίδες, λέει τόσα πολλά. 16 διηγήματα που πατάνε στη απόλυτη πραγματικότητα της Ελλάδας του σήμερα, σφύζουν από ζωή, χωρίς ωραιοποιήσεις, ιστορίες που κινούνται κάτω από την επιφάνεια, πάνω στην οποία πολλοί από μας αρεσκόμαστε να κινούμαστε, γιατί πολύ απλά μέσα σε αυτές τις ιστορίες θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί  ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ.

16 ιστορίες μοναδικές, ανεξάρτητες μεταξύ τους, γραμμένες με πολύ αγάπη και τρυφερότητα.

Η συγγραφέας με την υπέροχη γραφή της, μας δίνει τη πραγματική διάσταση των ιστοριών αυτών, άλλοτε με ένα ελπιδοφόρο μήνυμα κι άλλοτε όχι. Μας δίνει τροφή να προβληματιστούμε και σίγουρα θα πιάσουμε τον εαυτό μας να αναρωτιόμαστε: Εμείς πως και δεν αντιληφθήκαμε αυτή τη πλευρά της ζωής; Κι ας διαδραματίζεται ακριβώς δίπλα μας.

Θερμά συγχαρητήρια στη κυρία Τσαγκαράκη που καταπιάστηκε με όλες τις επιπτώσεις και τα προβλήματα της οικονομικής, και όχι μόνο, κρίσης που αφορά όλους, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, εθνικότητα.

Λίτσα Κοντογιάννη
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ






Η Νούλη Τσαγκαράκη γεννήθηκε στη Δράμα, μεγάλωσε στην Αττική, σπούδασε στην Αγγλία, έζησε στην Πάτρα και τελικά εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Λάτρης της ζωής και των ταξιδιών, των νέων επαφών κι εξερευνήσεων, έρχεται μ’ αυτή τη συλλογή διηγημάτων της να καταθέσει όσα αφουγκράστηκε από τη ζωή όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την οικονομική κρίση, το μεταναστευτικό ρεύμα και την εξάπλωση της τρομοκρατίας.Η συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Ένας από μας» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κα Μαρία Παπάτου για το βιβλίο "Γινάτι Ο σοφός της λίμνης - Γιάννης Καλπούζος" Εκδόσεις Ψυχογιός!






Μετά το διπλό φονικό, το οποίο χάνει τον πατέρα του και την προτροπή του παππού του που φοβάται για το ασμαλίκι, τη βεντέτα, ο δεκαεπτάχρονος Ζώτος μεταβαίνει στα Γιάννενα, όπου και ξεκινάει το ταξίδι της ζωής του ήρωά μας αλλά και το νοερό δικό μας. 

Στη μυστηριακή και πανέμορφη πόλη των θρύλων ο αναγνώστης θα διαβάσει για την απόπειρα δημιουργίας βλάχικου πριγκιπάτου στην Πίνδο, για τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1912, για την Ιταλοκρατία της πόλης, για την διαμάχη Βενιζελικών αντιβενιζελικών, για την εκστρατεία στη μικρά Ασία και την καταστροφή της, για τη ληστοκρατία της Ηπείρου, τη δικτατορία του Πάγκαλου, γνωρίζοντας όμως ταυτόχρονα το κάστρο των Ιωαννίνων, σεργιανίζοντας στα σοκάκια της, φτάνοντας στην κεντρική πλατεία, ακούγοντας καντάδες, απολαμβάνοντας βαρκάδες στη λίμνη, θαυμάζοντας τα ρούχα της εποχής. 

Θα δει τους πρόσφυγες, θα ζήσει το δράμα τους, θα μάθει για τη δράση των ληστών, θα γνωρίσει την οικονομική και πολιτική υποδούλωση, το θεριό που μετατρέπει ο πόλεμος τον άνθρωπο και όλα αυτά με μια πλοκή και μια γλώσσα της εποχής που σε καθηλώνουν. 

Ταυτόχρονα όμως θα γνωρίσει και τους ήρωες που πλαισιώνουν τα ιστορικά γεγονότα• τον Σιορ Διονάτο, το σοφό της λίμνης που θα σταθεί σαν πατέρας στον νεαρό Ζώτο, την Σαλορίν, τον Γκινή, τον Βιργίλη, τον Μαργαρή αλλά και τη Χαβαή που ακολουθώντας το δρόμο που της δείχνει η καρδιά της απαρνιέται θρησκεία και οικογένεια κάνει πέρα τις προκαταλήψεις και βαφτίζεται χριστιανή για να ακολουθήσει τον έρωτα της ζωής της. Θα γνωρίσει όμως και το γινάτι με τις δύο όψεις του. 

Το καλό γινάτι αυτό που σε πεισμώνει για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου, τους στόχους σου και να βρεις τη ευτυχία αλλά και το κακό γινάτι αυτό που βγάζει μάτι, που λέει και η λαϊκή σοφία, που δε σε αφήνει να δεις πέρα από τη στενομυαλιά σου, φορτώνοντάς σε κάμποσα άσχημα συναισθήματα. 

Λάτρης της γραφής του κυρίου Καλπούζου κι έχοντας διαβάσει όλα του τα βιβλία δεν έχω παρά να υποκλιθώ για ακόμη μία φορά στο ταλέντο του αλλά και στην έρευνα που έκανε για να ολοκληρώσει το έργο του. 

Λογοτέχνης, τεχνίτης του λόγου, κι όχι μόνο συγγραφέας μαγεύει τον αναγνώστη από τις πρώτες του σελίδες. 

Ανυπόμονη για το επόμενο ταξίδι μου, εύχομαι καλή συγγραφική συνέχεια''.

Μαρία Παπάτου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 



ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ γεννήθηκε το 1960 στο χωριό Μελάτες της Άρτας, ενώ από το 1983 ζει στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τα εξής έργα του: Η ποιητική συλλογή «Το νερό των ονείρων» και το μυθιστόρημα «Μεθυσμένος δρόμος» (Ελληνικά Γράμματα 2000). Η συλλογή διηγημάτων «Μόνο να τους άγγιζα» (Κέδρος 2002), η οποία επανεκδόθηκε το 2017 από της εκδόσεις Ψυχογιός, εμπλουτισμένη ποικιλοτρόπως κι επιμελημένη στο σύνολό της με τον νέο τίτλο: «Κάποιοι δεν ξεχνούν ποτέ». Το μυθιστόρημα «Παντομίμα Φαντασμάτων» (Άγκυρα 2005), το οποίο κυκλοφόρησε σε επιμελημένη στο σύνολό της επανέκδοση το 2015 από τις Εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο: «Σάος» και υπότιτλο: «Παντομίμα Φαντασμάτων». Οι ποιητικές συλλογές: «Το παραμιλητό των σκοτεινών Θεών» και «Έρωτας νυν και αεί», με την οποία ήταν υποψήφιος στη μικρή λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (Εκδόσεις Ίκαρος 2006 και 2007). Το μυθιστόρημα «Ιμαρέτ», το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, (Μεταίχμιο 2008 – Ψυχογιός 2015). Το «Ιμαρέτ» μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στα πολωνικά και τα τουρκικά. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί σε δύο τόμους και η διασκευή του «Ιμαρέτ» σε νεανικό μυθιστόρημα (για παιδιά άνω των 10 ετών), με εικονογράφηση του σκηνογράφου Αντώνη Χαλκιά. Τίτλοι: «Ιμαρέτ: Οι δυο φίλοι και ο παππούς Ισμαήλ» και «Ιμαρέτ: Φάρσες, πόλεμος και όνειρα». Με το διήγημα «Ο Λευτέρης» συμμετείχε στο συλλογικό έργο «Τέλος καλά, όλα καλά» (Καστανιώτης 2012). Το μυθιστόρημα «Άγιοι και δαίμονες» (Μεταίχμιο 2011 – Ψυχογιός 2015). Το μυθιστόρημα «Ουρανόπετρα» (Μεταίχμιο 2013). Το μυθιστόρημα «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» (Ψυχογιός 2014). Το μυθιστόρημα «Σέρρα. Η ψυχή του Πόντου» (Ψυχογιός 2016). 

Ο Γιάννης Καλπούζος έχει γράψει και τους στίχους στο παιδικό θεατρικό έργο «Τρυφεράκανθος» της Ελένης Πριοβόλου, καθώς και τους στίχους 80 τραγουδιών μεταξύ των οποίων τα: «Ό,τι αγαπώ είναι δικό σου» που ερμήνευσε η Γλυκερία, «Δέκα μάγισσες» με τον Γιάννη Σαββιδάκη, «Να ’σουν θάλασσα» με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, «Τι μου ’χει φταίξει τι μου ’χει λείψει» με την Ελένη Πέτα, «Γιατί πολύ σ’ αγάπησα» με τον Ορφέα Περίδη, το οποίο ερμήνευσε και ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Μανώλης Λιδάκης, και άλλα πολλά γνωστά τραγούδια.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κ.Αναστασία Δημακοπούλου για το βιβλίο "Δύο Χειμώνες κι ούτε ενα καλοκαίρι - Μιχάλης Κατσιμπάρδης"Ανεμος Εκδοτική!





Ένα αποκαλυπτικό, ιστορικό ντοκουμέντο, ισχυρή απόδειξη της θηριωδίας των γερμανικών στρατευμάτων στα ναζιστικά στρατόπεδα της Γερμανίας, αποτελεί το πρώτο λογοτεχνικό εγχείρημα του Μιχάλη Κατσιμπάρδη. Συνάμα, συνιστά και μια ηχηρή απάντηση, έναν φόρο τιμής στην εκκωφαντική σιωπή χρόνων, από την πλευρά του πατέρα του, Κωστή Κατσιμπάρδη για εκείνα τα εφιαλτικά χρόνια, όπου η προδοσία, υπήρξε η αφορμή για την διαπόμπευσή του και τον εγκλεισμό του στα κολαστήρια των ναζιστικών στρατευμάτων εξόντωσης. 

Το πολυπόθητο ταξίδι στην Κρήτη, παρά το βεβαρημένο ιστορικό της υγείας του, θ΄ αποτελέσει το εφαλτήριο της χειμαρρώδους εξομολόγησης του Κωστή στο γιο του, Μιχάλη Κατσιμπάρδη, για ό,τι έμελλε να ζήσει ως κρατούμενος, στα ναζιστικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Καλοκαίρι 1944. Λίγο πριν την οριστική ήττα τους και την εγκατάλειψη της Ελλάδας, οι Γερμανοί αιχμαλωτίζουν και βασανίζουν με απίστευτη κτηνωδία, αφανίζουν και πυρπολούν περιουσίες και ανθρώπινες ψυχές. 

Ο Κωστής, ακολουθώντας τα χνάρια της αντιστασιακής δράσης του πατέρα του, συλλαμβάνεται μαζί με άλλους πατριώτες, μετά από προδοσία και υπόδειξη συνεργάτη, των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής της χώρας. Η σπίθα της ελπίδας, για μια ελεύθερη Ελλάδα και η δίψα για σπουδές και όνειρα, καταρρέουν. 

Η σύλληψη και η απευθείας μεταφορά τους για καταναγκαστική εργασία, μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες είναι γεγονός. Ένας απίστευτος γολγοθάς επιβίωσης ξεκινάει για τον Κωστή και τους συμπατριώτες του. Εξαναγκάζονται σ΄ εξοντωτικό κουβάλημα κιβωτίων και σε πολύωρη πεζοπορία κάτω από άκρως δυσμενείς συνθήκες. Από το στρατόπεδο της Τρίπολης, μεταφέρονται στην Κόρινθο και από εκεί στο άνδρο της βίας και τρομοκρατίας, στο Χαιδάρι. 

Οι φήμες για ένα κολαστήριο, τελικά, δεν είναι καθόλου αβάσιμες, αφού τα βασανιστήρια και οι καθημερινές εκτελέσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
Τον Αύγουστο του 1944 και ενώ οι Σύμμαχοι απειλούν την Γερμανία με απόβαση στα παράλια της Νορμανδίας, ο Κωστής ανάμεσα σε πλήθος απελπισμένων κρατούμενων, καταλήγει στο στρατόπεδο αιχμαλώτων, στο Μπίμπλις της Γερμανίας. 

Το ανεξήγητο μένος των γερμανικών στρατευμάτων, που πηγάζει από το τυφλό μίσος απέναντι στην ανθρώπινη διαφορετικότητα, θα συνοδεύσει την παραμονή του Κωστή σ΄ ένα κολαστήριο, όπου ο θάνατος φαντάζει ως σωτήρια λέμβο των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης. 

Εικόνισμα και φυλαχτό θ΄ αποτελέσουν για αυτόν οι θύμησες της αγαπημένης οικογένειας, αλλά και ένα ανοιξιάτικο πουλόβερ, δώρο της μάνας του, μια ηλιαχτίδα ζωής μέσα στην καταχνιά και την καθημερινή, ανελέητη καταπόνηση σώματος και ψυχής. Ένας ιδιαίτερα παραστατικός και εκφραστικός λόγος, τον οποίο ο συγγραφέας “ντύνει” και μ΄ εντυπωσιακές αντιθέσεις εικόνων. 

Χαρακτηριστική είναι η αντίθεση ανάμεσα στο ολόλευκο, χειμωνιάτικο, φυσικό τοπίο με αυτή της άθλιας ψυχολογίας των φυλακισμένων, που πορεύονται προς τα κολαστήρια θανάτου! Εύστοχο και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που παρατίθεται, ακράδαντη απόδειξη των βασανιστηρίων που υπέστη το πλήθος αυτό των ομήρων σ΄ ένα καθεστώς όπου η βία, σωματική και ψυχολογική ήταν το άλφα και το ωμέγα της γερμανικής προπαγάνδας! 

Δεν σας κρύβω ότι η περίοδος που πραγματεύεται ο συγγραφέας, καθώς και η μετέπειτα του εμφυλίου στην χώρα μας, είναι οι αγαπημένες μου ιστορικές περίοδοι και για την σοβαρότητα των γεγονότων αλλά και για την συναισθηματική αφύπνιση που προκάλεσαν ανά την υφήλιο, οι ακρότητες αυτές της άριας φυλής. 

Παρακινούμενη λοιπόν και από την χειμαρρώδη αφήγηση του Κωστή για το διασυρμό και την μαζική ταλαιπωρία στα ναζιστικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας και το πλήθος των ιστορικών πηγών που παραπέμπει ο συγγραφέας, ανέτρεξα σε προσωπικές μαρτυρίες ατόμων που έζησαν την φρίκη, μνήμες και επιπλέον ντοκουμέντα της εποχής! 

Συντετριμμένη από την απανθρωποποίηση του ανθρώπινου είδους αλλά και σε συνειρμό με την φτωχή πρόσληψη- και πολλές φορές ωραιοποιημένη- ανάλογων γνώσεων, σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης, θα ήθελα να εκφράσω ότι είναι χρέος σημαντικό του Έθνους μας να μην ξεχνά. 

Πρόκειται για ιστορικά εγκλήματα, που δεν πρέπει να επιτρέπουν την ανοχή μας, αλλά την διαυγή συστηματική έρευνα, την ενημέρωση ιδιαίτερα των μαθητών με διαλογικές συζητήσεις, οπτικοακουστικές ταινίες και εκθέσεις σχετικά με τις ανθρώπινες απώλειες που υφίστατο η χώρα μας κατά την περίοδο της κατοχής και των μεταπολεμικών χρόνων! 

Όταν ο Κωστής Κατσιμπάρδης διαισθάνεται ότι το τέλος είναι πλέον κοντά, τότε η ψυχή ανοίγει διάπλατα και ένας ποταμός εξομολόγησης έρχεται να την συγκλονίσει και να την ελαφρύνει από μνήμες επώδυνες!

Είναι η στιγμή που η πένα του Μιχάλη Κατσιμπάρδη κυλάει αβίαστα στο χαρτί, οι λέξεις δίνουν σάρκα και οστά σε αυτά που νιώθει η ψυχή και το βιβλίο «Δύο χειμώνες κι ούτε ένα καλοκαίρι» αποτελεί ένα βιωματικό έργο που σπάει την σιωπή χρόνων, δίνοντας απαντήσεις και ερμηνείες σε πολλά «γιατί», λυτρώνοντας την ψυχή ενός ήρωα πολέμου, αποτείνοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους που πλήρωσαν με αίμα τον αέρα της ελευθερίας που αναπνέουμε εμείς σήμερα!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ




Μιχάλης Κατσιμπάρδης

Ο Μιχάλης Κατσιμπάρδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην αργολική γη. Έζησε, όπως όλοι της γενιάς του, χορτάτα παιδικά χρόνια, με ατέλειωτα παιχνίδια στις αλάνες, με διάβασμα βιβλίων και μεγάλα όνειρα. Ευτύχησε να έχει καλούς γονείς, που αποτέλεσαν για την παιδική του ψυχή σπουδαίο σχολείο.
Σπούδασε και διδάσκει φιλολογία. Ζει στην Αθήνα, όπως οι μισοί Έλληνες, εδώ και πολλά χρόνια. Πιστεύοντας ότι «είμαστε η μνήμη μας», προσπαθεί να τη διαφυλάξει ακέραιη, όσο οδυνηρή μπορεί να είναι μερικές φορές.
Σ’ αυτό το πρώτο λογοτεχνικό του εγχείρημα τιμά αυτή την ανεκτίμητη γνωστική και ψυχική λειτουργία, αποχαιρετώντας μ’ αυτόν τον τρόπο οριστικά τον πατέρα του, δύο ακριβώς δεκαετίες μετά τον θάνατό του.


Aπό την Άνεμος εκδοτική κυκλοφορεί το βιβλίο του:

«Δυο χειμώνες κι ούτε ένα καλοκαίρι» (μυθιστόρημα, 2018)


 Βρείτε τον Μιχάλη Κατσιμπάρδη στο Facebook


Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου (ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ) για το βιβλίο "Οι τέσσερις εποχές της μέλισσας - Κυριάκος Αθανασιάδης" Εκδόσεις Ψυχογιός!







Δίσταζα να διαβάσω αυτό το βιβλίο γιατί είχα ακούσει και διαβάσει πολλά καλά για τον συγγραφέα κ. Κυριάκο Αθανασιάδη.. Λατρεύω το χιούμορ του τον συμπαθώ πολύ αν και δεν τον έχω γνωρίσει προσωπικά ....και αυτό με έκανε λίγο επιφυλακτική μήπως δεν μπορέσω να είμαι αντικειμενική.. έλεγα λες να βγει σωστή η παροιμία όπου ακούς για πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι; ε! ευτυχώς πανηγυρικά διαψεύστηκα!! και ενθουσιάστηκα.... μια φίλη μου που μου το σύστησε είχε δίκιο..  εξαιρετικό!!

Η μαεστρία του συγγραφέα με τις λέξεις εκπληκτική… έχει ως αποτέλεσμα έναν πλούτο εικόνων που εναλλάσσονται συνεχώς!

Ενα βιβλίο συγκινητικό που κάνει βουτιά στα συναισθήματα και μας περνάει πολύ ωραία μηνύματα.  !! Η αγάπη θέλει κάποιον να σε πάρει από το χέρι για να σου δείξει πως μπορείς να νιώσεις πως να αγαπάς πως να δίνεις πως να χαίρεσαι αγαπώντας!!! Διαβάζοντας το θύμωσα κατηγόρησα μίσησα  αλλά συγχρόνως λυπήθηκα! Το αγάπησα αυτό το βιβλίο για όλα αυτά που με έκανε να νιώσω!!!

Μια ιστορία που ωθεί  τον καθένα μας   να βουτήξει μέσα  στη ψυχή του σε μια βουτιά αυτογνωσίας. Ένας μάθημα για να προσφέρουμε απλόχερα την αγάπη σε όλους, μάθημα προσφοράς χωρίς δόλο. Για να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, όπως είναι, χωρίς να πετάξουμε πολύ ψηλά και "καούν" τα φτερά μας, αλά όχι και πολύ χαμηλά μήπως τα "χαλάσει" η θάλασσα! εξαιρετική γραφή και πολλές ανατροπές του βιβλίου… 



Δε περίμενα τίποτα λιγότερο από το συγκεκριμένο συγγραφέα τον ευχαριστώ που δεν με απογοήτευσε, τελικά καταφέρνει με κάθε μυθιστόρημα του να μας φέρνει δίπλα στον άνεμο που πετάει και να  βάζει  ένα νέο λιθαράκι προς τα ψηλά μονοπάτια της ψυχής μας! 

Διαβάστε το και θα βιώσετε θετικά και αρνητικά συναισθήματα …. θα βγείτε σοφότεροι στο μεγαλείο της καρδιάς που κρύβουμε μέσα μας, αρκεί να ψάξουμε για να τα βγάλουμε στην επιφάνεια!

Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

φωτο : Γιούλη Τσακάλου! 





ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1963. Είναι συγγραφέας, επιμελητής εκδόσεων, αναγνώστης σε εκδοτικούς οίκους και συνιδρυτής του πολιτιστικού-πολιτικού σάιτ και διαδικτυακού ραδιοφώνου Αμάγκι (www.amagi.gr). Πεζογραφικά βιβλία: Ιστορίες Υπερβολής (διηγήματα, «Ροές» 1987, β΄ έκδ. «Δήγμα» 2010), Δώδεκα (μυθιστόρημα, Καστανιώτης 1991), Μικροί Κόσμοι (μυθιστόρημα, Λιβάνης 1996), Το Σάβανο της Χιονά της (μυθιστόρημα, «Σύγχρονοι Ορίζοντες» 2002), Το Βασίλειο του Αποχαιρετισμού (νουβέλα, «Σύγχρονοι Ορίζοντες» 2002), Πανταχού Απών (μυθιστόρημα, «Τυπωθήτω» 2007), Κακορραφίες (διηγήματα, «Δήγμα» 2009), Ζα Ζα (μυθιστόρημα, «Free Thinking Zone» 2012), Ξυράφια /Razors (θεατρικό, δίγλωσση έκδοση, «Free Thinking Zone» 2013), Η Κόκκινη Μαρία (μυθιστόρημα, «Διόπτρα» 2014). Βιβλία για παιδιά: Ο χιονάνθρωπος που ήθελε να γίνει Αϊ-Βασίλης («Μίνωας» 2002), Η βίλα των πνευμάτων («Μίνωας» 2003), Μαγική εικόνα («Μίνωας» 2003), Σαντιγί για μάγισσες («Μίνωας» 2003), Ο άγριος Βασίλης («Βιβλιοπωλείον της Εστίας», 2003), Μάγος είσαι ; («Φαντασία» 2004), Οι περιπέτειες του Μεφίστο («Κέδρος» 2016). Επίσης, έχει εκδώσει 6 μυθιστορήματα φαντασίας για εφήβους, με ψευδώνυμο.