ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 12 Μαΐου 2024

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ" Τζόαν Ζαχαριάδου


ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ - Τζόαν Ζαχαριάδου

Εκδόσεις: Bookstagram Editions 

 

Η Αμαλία Κοντομανώλη, η γεροντοκόρη με την κόκκινη κορδέλα, βρίσκεται εσώκλειστη στην ψυχιατρική κλινική της Κοζάνης για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Μια ψυχικά διαταραγμένη προσωπικότητα, η οποία διδάχτηκε με λάθος τρόπο τα σωστά πράγματα. Έμαθε από μικρή να επιβιώνει και να νιώθει ασφάλεια μόνο όταν δένεται με την κόκκινη κορδέλα... χωρίς αυτήν χάνεται. Τα κίνητρά της σε ό,τι κάνει είναι αθώα, όμως έχουν ολέθρια αποτελέσματα. Μετά την απρόσμενη επίσκεψη από την συγγραφέα Χρύσα Ιορδανίδου, γνωστή από τα παλιά, ένας μπαλτάς που θα βρεθεί στα χέρια της Αμαλίας, θα πυροδοτήσει τα φονικά της ένστικτα στο ήδη ταραγμένο μυαλό της με αποτέλεσμα να "εκτελέσει" μια αιματηρή απόδραση.

"Οι κόκκινες σταγόνες κυλούσαν ακόμη ζεστές πάνω στο κρύο μέταλλο του κοφτερού μπαλτά, το οποίο κρεμόταν από το χέρι του δολοφόνου πάνω από το έδαφος."

Ταυτόχρονα, στην ευρύτερη περιοχή ξεκινάει μια σειρά από φόνους οι οποίοι δημιουργούν πανικό στον κόσμο και αναστάτωση στις Αρχές που αρχίζουν ένα κυνηγητό στους δρόμους της Μακεδονίας.

Η κόκκινη κορδέλα της Αμαλίας αρχίζει να ξετυλίγεται μπλέκοντας πολλούς στο κουβάρι της, σε ένα αρρωστημένο παιχνίδι που έχει ως σκακιέρα τους σκοτεινούς διαδρόμους του μυαλού. Μια συμβουλή...μην προσπαθήσετε να μαντέψετε τον ή τους ενόχους ή τι θα ακολουθήσει στις επόμενες σελίδες...αφεθείτε στην ροή της ιστορίας που θα σας συνεπάρει ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Δολοφονίες που έχουν το άρωμα της αυτοδικίας... Κάποιος σκοτώνει για να καθαρίσει ο κόσμος από την βρομιά τους...Με κινηματογραφική και πανέξυπνη πλοκή, γρήγορη ροή και εξέλιξη γεμάτη ανατροπές, ο αναγνώστης ακολουθεί με αγωνία την δύσκολη αποστολή των Αρχών να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τους φόνους. Μια αιματοβαμμένη πορεία που θα οδηγήσει όλους τους εμπλεκόμενους να δοκιμάσουν τις αντοχές τους ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Μια συγγραφέας που υποβάλλει τον εαυτό της σε σκληρές δοκιμασίες με σκοπό να βιώσει όλα τα συναισθήματα ώστε να τα αποδώσει όσο πιο πιστά γίνεται στις ιστορίες που γράφει. Ωμές περιγραφές που σοκάρουν και μυστικά που βγαίνουν στο φως και επιφυλάσσουν κινδύνους. Αποκαλύψεις που εκπλήσσουν και αλήθειες που πονάνε. Μια μάχη ανάμεσα στη λογική και την παράνοια που κόβει την ανάσα ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Ένα καλογραμμένο ψυχολογικό και κοινωνικό θρίλερ, που καθηλώνει με τις συνεχείς ανατροπές, με μικρά κεφάλαια και γρήγορες εναλλαγές ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν που δίνουν απαντήσεις σε όλες τις απορίες που δημιουργούνται στον αναγνώστη για τους ήρωες της ιστορίας, τις ζωές και τα κίνητρά τους.

Εξαιρετικό και απολαυστικό ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ...ακριβώς όπως το υπόσχεται ο τίτλος του.

 



Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου