ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο " ΟΙ ΜΟΙΡΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑΣ" Μαρία Γαβριελάτου


Οι ΜΟΙΡΕΣ της ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑΣ

Μαρία Γαβριελάτου – Εκδόσεις ΕΞΗ

Δύο αθώα παιδιά, πάνω στο ξεκίνημα της ζωής τους, τους κατηγόρησαν για ένα έγκλημα που ποτέ δεν διέπραξαν. Μία "φιλική" σκευωρία γέμισε με φαρμάκι τις καρδιές τους και μετέτρεψε την αγάπη τους σε ένα άσβεστο μίσος.

Η Δάφνη στα 17 της θα περάσει τις πύλες και θα βρεθεί έγκλειστη στο Αναμορφωτήριο Σχολείο Θηλέων. Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, αυτό το κολαστήριο ψυχών θα γίνει η φυλακή της. Η αλήθεια για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ και δεν την πίστεψε κανείς. Αυτό όμως που την "σκοτώνει" κάθε στιγμή της μέρας είναι που δεν την πίστεψε εκείνος. Εκείνος που είχε αγαπήσει βαθιά και που πίστεψε ότι θα τη γλίτωνε από τη μαρτυρική ζωή που πέρναγε κοντά στην δύστροπη και κακιά θεία της, από όταν σκοτώθηκαν οι γονείς της, για να γλιτώσει το στίγμα του ορφανοτροφείου. Μόνο οργή, θυμό και αηδία ένιωθε για την Βασιλική που μισούσε την ανιψιά της και ζήλευε την ομορφιά και τα νιάτα της.

Ο Δημοσθένης μέσα από τις στρατιωτικές φυλακές μισεί την Δάφνη για όλα αυτά που τον κατηγόρησε. Τη γυναίκα που λάτρεψε και τον πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο. Για να αποφύγει το απόσπασμα, θα γίνει λιποτάκτης και θα φύγει λαθραία από τον τόπο του, για να κάνει μια νέα αρχή από το μηδέν σε μια καινούργια ήπειρο, κυρίως μακριά από εκείνη.

 Από την Καρύταινα στην Αμερική και από την Αθήνα στην Κωνσταντινούπολη ο Δημοσθένης και η Δάφνη θα αναζητήσουν την ευτυχία μακριά από όσα τους έχουν πληγώσει, κυρίως μακριά ο ένας από τον άλλον. Δίπλα σε ανθρώπους που τους φροντίζουν και τους νοιάζονται, θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τις ζωές τους. Η μοίρα όμως έχει άλλα σχέδια γι' αυτούς. Θα τους τιμωρήσει, γιατί δεν πίστεψαν στη δύναμη της αγάπης τους. Η ευτυχία τους θα είναι εφήμερη, η ζωή τους γεμάτη απώλειες, πόνο και πίκρες... μεγάλο το τίμημα της αγάπης τους. Ποτέ δεν θα ξεχάσουν ο ένας τον άλλον.

"Και η καρδιά και ο νους δυστυχώς δεν ξεχνάνε και δεν ξεχνάνε όταν ο έρωτας έχει ριζώσει βαθιά στην ψυχή."

Η μοίρα που τους χώρισε θα μπορέσει να τους ενώσει και πάλι; Τα μυστικά ζωής που θα αποκαλυφθούν θα φέρουν την πολυπόθητη λύτρωση των ηρώων; "Οι Μοίρες της αστροφεγγιάς" είναι ένα καλογραμμένο κοινωνικό μυθιστόρημα με πλούσια πλοκή και ανατροπές. Οι ανθρώπινες σχέσεις πότε σε κρίση και πότε σε ηρεμία, η προδοσία, η συγχώρεση και οι δεύτερες ευκαιρίες, η κακία και η ζήλια που θολώνουν ψυχή και μυαλό και οδηγούν σε λάθος επιλογές και ολέθριες πράξεις, οι αληθινοί φίλοι που γίνονται φύλακες άγγελοι και κρατάνε τις ισορροπίες, η αθώα, αγνή και ειλικρινής αγάπη χωρίς ανταλλάγματα, η ελπίδα που έχει κάθε πληγωμένη καρδιά για να πάψει να πονά και που στην δύναμή της ακόμα και η μοίρα κάποιες φορές υποκλίνεται.

"Όμως, η ελπίδα υπάρχει στον δρόμο του καθενός, όσο δύσκολος κι αν είναι, γιατί η μοίρα δοκιμάζει, καταδικάζει, μα σαν έρθει η ώρα, αποδίδει δικαιοσύνη."

 


Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου